Nieuws

 • 15/06/2021 0 Opmerkingen
  Aflossingsvrije hypotheek steeds populairder bij starters

  Het aantal starters dat kiest voor een aflossingsvrije hypotheek is met 14 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar, meldt de Hypotheker. De toename komt onder andere door de lage hypotheekrente en de huizenprijzen die blijven stijgen.

  Lees meer
 • stichting, vereniging
  09/06/2021 0 Opmerkingen
  Een stichting of een vereniging oprichten. Wat komt er bij kijken?

  We klimmen langzaam uit de lockdown en alles lijkt weer richting het 'oude normaal' te gaan. Eindelijk neemt het sociale contact toe en kunnen we weer wat meer genieten van de dingen die we gedurende de coronacrisis gemist hebben.

  Lees meer
 • Afspraak notaris
  01/06/2021 0 Opmerkingen
  Zo haal je het beste uit je afspraak met de notaris

  Als je bij ons langskomt, dan heb je daar een reden voor. In sommige gevallen is een bezoek verplicht, bijvoorbeeld als je een huis koopt. Maar we voeren ook veel adviesgesprekken. Denk daarbij aan onderwerpen als estate planning en de invulling van een levenstestament. Om het optimale uit je afspraak te halen, hebben we een aantal tips voor je.

  Lees meer
 • eigenwoningforfait
  26/05/2021 0 Opmerkingen
  Het eigenwoningforfait, zo zit dat

  Heb je een eigen huis, dan krijg je bij je aangifte inkomstenbelasting te maken met het eigenwoningforfait, ook wel huurwaardeforfait genoemd. Maar wat is dat eigenlijk? En hoe weet je hoeveel je moet betalen?

  Lees meer
 • Van 50 plus voor 50 plus
  20/05/2021 0 Opmerkingen
  Van 50 plus voor 50 plus

  Vanaf heden zijn wij aangesloten bij een landelijke welzijnsorganisatie met meer dan 150 samenwerkingen, verdeeld over 12 categorieën. Van 50 plus Voor 50 plus heeft als doel om 50 plussers te ondersteunen bij dagelijkse, diverse vraagstukken, zodat mensen zelfstanding, allerlei zaken kunnen blijven regelen. Zij streven ernaar, dat iedereen veilig, bij een betrouwbaar bedrijf, dienst, organisatie of praktijk terecht komt. Het belangrijkste is dat men vanuit persoonlijke behoefte, de juiste service krijgt.

  Lees meer
 • Onderneming starten
  19/05/2021 0 Opmerkingen
  Nu een onderneming starten? Dat kan prima!

  Een goed idee, de nodige spirit en de juiste voorbereiding: het zijn de basisingrediënten voor een startende onderneming. Zelfs in 2020 nam maandenlang het aantal starters toe, lockdown of geen lockdown. Heb jij ook plannen om voor jezelf te gaan beginnen? Met deze tips maak je er werk van!

  Lees meer
 • Teken voor morgen
  12/05/2021 0 Opmerkingen
  Teken vandaag voor morgen

  Stel: er gebeurt iets met je. Je wordt ziek of je krijgt een ongeluk waardoor je leven plotseling verandert. Een onverwachte gebeurtenis waarna je zelf geen beslissingen meer kunt nemen. Wie mag die dan voor jou nemen? Of weet je precies wat jouw keuzes dan zijn? Dit soort wensen kun je vastleggen in een levenstestament. Want dit is niet automatisch geregeld. En als je wacht tot je het écht nodig hebt, is het meestal te laat. Een levenstestament regel je via de notaris. En dat geeft een gerust gevoel!

  Lees meer
 • pandrecht
  05/05/2021 0 Opmerkingen
  Pandrecht en hypotheekrecht, zo zit dat

  Pandrecht, het klinkt alsof dat gaat over een recht op jouw pand. Ofwel op jouw huis of bedrijfsruimte. Maar dat is niet zo en dat geeft nogal eens verwarring. Daarom leggen we hier graag aan je uit hoe het zit met pandrecht en je hypotheek.

  Lees meer
 • Koningsdag
  27/04/2021 0 Opmerkingen
  Zijn Willem-Alexander en Máxima getrouwd in algehele gemeenschap van goederen?

  Het is één van de best bewaarde geheimen van het koningshuis: zijn Willem-Alexander en Máxima getrouwd in algehele gemeenschap van goederen of hebben ze huwelijkse voorwaarden opgesteld?

  Lees meer
 • Levenstestament
  22/04/2021 0 Opmerkingen
  De regie in eigen handen: checklist voor een levenstestament

  Met een levenstestament kun je vastleggen hoe zaken worden geregeld als je dat zelf niet meer kunt. Maar hoe werkt dat precies? Met de checklist heb je een goed overzicht van de keuzes die je nu kunt maken, voor straks.

  Lees meer
 • scheiden
  14/04/2021 0 Opmerkingen
  Wat is het verschil tussen echtscheiding en scheiden van tafel en bed?

  Scheiden van tafel en bed zou je als een tussenoplossing kunnen zien. Jullie willen wel gescheiden van elkaar leven, maar nog niet definitief van elkaar gescheiden zijn. Deze vorm van scheiden zien we steeds minder, omdat de wet je niet meer verplicht tijdens het huwelijk samen te wonen.

  Lees meer
 • 13/04/2021 0 Opmerkingen
  Schenken: via de notaris of zelf regelen?

  Als je een schenking wilt doen aan een dierbare of een goed doel, is het belangrijk om dat goed te regelen. Hoe je dat doet, en of dat via de notaris gaat of niet, leggen we je graag uit.

  Lees meer