Laat je adviseren door de juridisch medewerksters bij Notariskantoor Scherfke in Borne
Particulieren

Weten waar je aan toe bent dankzij het advies van de notaris

Een erfenis aanvaarden, een woning (ver)kopen of geregistreerd partnerschap aangaan: diverse wetten en plichten komen hierbij om de hoek kijken. Al die regels en uitzonderlijke situaties kunnen het behoorlijk ingewikkeld maken. Zorg ervoor dat je de juiste keuzes maakt en precies weet waar je aan toe bent. Regel al deze zaken bij Notariskantoor Scherfke in Borne.

Notariskantoor Scherfke in Borne

Een woning kopen

Je hebt de woning van je dromen gevonden. En je bod is geaccepteerd. Gefeliciteerd! En nu? Het is belangrijk om gemaakte afspraken op papier te zetten, in een koopcontract. Dit document kun je door de notaris laten opstellen. Wij weten exact wat hierin moet staan en waar je als koper van een woning op moet letten.

Ook over zaken als erfpacht en bijzonderheden bij de koop van een nieuwbouwappartement kan de notaris je adviseren.

Laat je testament opstellen bij Notariskantoor Scherfke in Borne

Je woning verkopen

Verkocht? Fantastisch! Dan is de volgende stap het in orde maken van de overdracht en het schriftelijk opstellen van de voorwaarden waaraan de koper zich dient te houden. De notaris kan deze informatie allemaal voor je vastleggen in het koopcontract. Maar wat gebeurt er als de koop toch niet doorgaat? Onze adviseurs helpen je ook dan verder op weg.

Laat je adviseren over geregistreerd partnerschap door de notaris in Borne

Testament opstellen

Wat gebeurt er met je schulden en bezittingen wanneer je overlijdt? We begrijpen dat het een vraag is waar je je liever niet mee bezighoudt. Toch is het belangrijk om hierover na te denken. Laat je de wet voor je spreken, dan bepaal je niet zelf wie je erfgenamen zijn. Je loopt ook het risico dat je nalatenschap zwaarder belast wordt. Er zijn veel regels rondom erfenissen. De notaris kent ze allemaal. Doe er je voordeel mee. Uiteindelijk niet voor jezelf, maar voor je naasten. Door een testament te laten opstellen bied je alle betrokkenen een stukje zekerheid.

Regel je nalatenschap bij de notaris in Borne

Een erfenis, wat nu?

Een erfenis bestaat niet standaard uit een som geld en waardevolle spullen. Het kan veel omvangrijker zijn. Bijvoorbeeld als je erfgenaam bent van een woning waar nog een hypotheekschuld aan vast zit. Het is in elk geval verstandig om u goed te laten informeren door de notaris. Je hebt namelijk maar kort de tijd om te beslissen of en hoe je de erfenis aanvaardt.

Download de folder over erf- en schenkbelasting 

De notaris in Borne vertelt je alles wat je moet weten over de (ver)koop van een woning

Samen verder: geregistreerd partnerschap

Volgens de wet delen geregistreerde partners alle bezittingen, dus ook de schulden. Willen jullie dit niet, dan kan je dit vastleggen in partnerschapsvoorwaarden. De notaris kan je precies vertellen hier allemaal in kan staan en waarom je het opstellen van deze voorwaarden kunt overwegen.

Notariskantoor Scherfke in Borne geeft juridisch advies

Behoud de regie met een levenstestament

Een levenstestament is niet hetzelfde als een testament. Hierin staat niet wat er met je bezittingen gebeurt als je er niet meer bent. Er staat in beschreven wie jouw belangen behartigt op zakelijk, medisch en persoonlijk gebied. Door dit schriftelijk vast te leggen houd je de regie. In de folder en checklist lees je meer over het levenstestament.

Download de folder

Download de checklist levenstestament

In gesprek met de notaris?

Bezoek ons Notariskantoor in Borne en ga vrijblijvend in gesprek met de notaris of 1 van onze juridisch medewerkers.

Privacy statement

De communicatie en gegevensuitwisseling met bezoekers van deze site gebeurt zo veilig mogelijk. Persoonsgegevens worden behandeld in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Gegevens worden strikt vertrouwelijk bewaard en worden op geen enkele manier openbaar gemaakt, verhuurd of verkocht. Uw gegevens worden met de grootst mogelijke zorg behandeld.

Disclaimer

De inhoud van deze site is met grote zorgvuldigheid gemaakt en wordt ook zorgvuldig bijgehouden. Het is algemene informatie en niet van toepassing op individuele situaties. U kunt aan de inhoud van deze site geen rechten ontlenen en geen aanspraak maken op de juistheid en volledigheid van de inhoud.