Particulieren

Offerte aanvragen

Weten waar je aan toe bent dankzij het advies van de notaris in Borne

Een erfenis aanvaarden, een woning (ver)kopen of geregistreerd partnerschap aangaan: diverse wetten en plichten komen hierbij om de hoek kijken. Al die regels en uitzonderlijke situaties kunnen het behoorlijk ingewikkeld maken. Zorg ervoor dat je de juiste keuzes maakt en precies weet waar je aan toe bent. Regel al deze zaken bij Notariskantoor Scherfke in Borne.

Een woning kopen

Een woning kopen

Je hebt de woning van je dromen gevonden. En je bod is geaccepteerd. Gefeliciteerd! En nu? Het is belangrijk om gemaakte afspraken op papier te zetten, in een koopcontract. Dit document kun je door de notaris laten opstellen. Wij weten exact wat hierin moet staan en waar je als koper van een woning op moet letten.

Ook over zaken als erfpacht en bijzonderheden bij de koop van een nieuwbouwappartement kan de notaris je adviseren.

Meer informatie
Woning verkopen

Je woning verkopen

Verkocht? Fantastisch! Dan is de volgende stap het in orde maken van de overdracht en het schriftelijk opstellen van de voorwaarden waaraan de koper zich dient te houden. De notaris kan deze informatie allemaal voor je vastleggen in het koopcontract. Maar wat gebeurt er als de koop toch niet doorgaat? Onze adviseurs helpen je ook dan verder op weg.

Testament opstellen

Testament opstellen

Wat gebeurt er met je schulden en bezittingen wanneer je overlijdt? We begrijpen dat het een vraag is waar je je liever niet mee bezighoudt. Toch is het belangrijk om hierover na te denken. Laat je de wet voor je spreken, dan bepaal je niet zelf wie je erfgenamen zijn. Je loopt ook het risico dat je nalatenschap zwaarder belast wordt. Er zijn veel regels rondom erfenissen. De notaris kent ze allemaal. Doe er je voordeel mee. Uiteindelijk niet voor jezelf, maar voor je naasten. Door een testament te laten opstellen bied je alle betrokkenen een stukje zekerheid.

Meer informatie
Een erfenis, wat nu?

Een erfenis, wat nu?

Een erfenis bestaat niet standaard uit een som geld en waardevolle spullen. Het kan veel omvangrijker zijn. Bijvoorbeeld als je erfgenaam bent van een woning waar nog een hypotheekschuld aan vast zit. Het is in elk geval verstandig om je goed te laten informeren door de notaris. Je hebt namelijk maar kort de tijd om te beslissen of en hoe je de erfenis aanvaardt.

Samen verder: geregistreerd partnerschap

Samen verder: geregistreerd partnerschap

Volgens de wet delen geregistreerde partners alle bezittingen, dus ook de schulden. Willen jullie dit niet, dan kan je dit vastleggen in partnerschapsvoorwaarden. De notaris kan je precies vertellen wat hier allemaal in kan staan en waarom je het opstellen van deze voorwaarden kunt overwegen.

Behoud de regie met een levenstestament

Behoud de regie met een levenstestament

Een levenstestament is niet hetzelfde als een testament. Hierin staat niet wat er met je bezittingen gebeurt als je er niet meer bent. Er staat in beschreven wie jouw belangen behartigt op zakelijk, medisch en persoonlijk gebied. Door dit schriftelijk vast te leggen houd je de regie. In de folder en checklist lees je meer over het levenstestament.

Offerte aanvragen particulieren

Dien uw offerte aanvraag hier in

Tarieven 

De tijd die we aan een vraagstuk spenderen, is vooraf niet concreet vast te stellen. Want elke situatie is uniek. Je kunt Notariskantoor Scherfke wel vragen om een opgave te maken van de te verwachten kosten. We stellen het honorarium vast aan de hand van de omstandigheden van de uitgevoerde opdracht. Ook als een akte bij nader inzien niet doorgaat, kunnen we voor de verrichte werkzaamheden een honorarium in rekening brengen. Aspecten die hierbij meestal een rol spelen, zijn: de bestede tijd, de kwalificaties van degenen die bij de uitvoering van de opdracht waren betrokken, de eventueel benodigde specialisatie, een gevraagde spoedbehandeling en het financiële belang van de zaak.

In gesprek met de notaris of met een van de juridisch medewerkers?

Maak een afspraak

Notariskantoor Scherfke
Grotestraat 110
7622 GP Borne

KVK: 8182558

Openingstijden*

Maandag - Vrijdag 08:30 - 12:30 13:30 - 17:00

Zaterdag - Zondag Gesloten

15/04/2022 Gesloten

18/04/2022 Gesloten

27/04/2022 Gesloten

26/05/2022 Gesloten

*Telefonisch bereikbaar vanaf 09:00

Laat je adviseren door de notaris en juridisch medewerkers van Notariskantoor Scherfke in Borne.